20100406

Inga besked från Centern innan valet?

Dimmorna lyfter från ängarna, solen verkar vinna fajten om himlavalvet. Själv låser jag in mig i stadshuset för en dag med möten. Min förhoppning är att finna tid till en promenad. 

Idag har vi kommunstyrelse i Vimmerby. En av dagens ärenden är bokslutet som visar på ett minus på 12 miljiner när det gäller balanskravet. Men bokslutet är helt rent på hur det ska återställas. Allt som kan skymma en valseger är undanplockat. Det förs diskussioner om att flytta budgeten från juni till november. Allt för att slippa ta de besvärliga besluten innan valet. För alla är medvetna om att det behövs ta besvärliga beslut. Kommer det sedan inte några nya pengar från staten så blir det än jävligare för Vimmerby kommun. Genom att de olika statsbidragen upphör vid årsskiftet så blir det ett stort håll. Man ska vara medveten om att de bidragsökningar som vi fått under omgångar upphör alla vid årsskiftet vilket innebär att vi sjunker ner ett par nivåer. Så om den moderatledda regeringen i vårproppen väljer att behålla den senaste ökingen så blir det ändå ett tapp för kommunerna och landstingen.


Får återkomma senare med om det blev något beslut som gör att väljarna vet vad majoriteten vill med kommunens ekonomi.
Men in väntan så lite skön musik som ni kan luta er tillbaka sluta era ögon tänka på omvärlden och känner alla smaker och dofter som den har i sin famn


Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,