20100410

Lördagsbetraktelse om ljusaretider för mig eller blir de mörka?

Så är helgen kommen och upptäckten av att man kan lätta på klädseln (Bara jackan, så tro inget annat) gör sinnet mycket gladare. Att se ut och plötsligt så finns det färger som skulle passa på ett visst kuvert, men det släpper vi nu...


Men visst betraktar man livet ljusare denna tid på året.  Frågan när det gäller mig är nog att slippa all snö och den skottnings om det innebär. Jaja jag vet att jag tycker om att skotta snö och mitt magomfång behöver det. Men  någon måtta på eländet får det vara. När man inte orkar slänga över vallarna så blir det lite mycket om man säger så. Annars är det skottning på vintern och gräsklippning på sommaren som är min grundträning. Med tanke på magomfånget så bör jag nog hitta några tillägg... Men nu börjar grillsäsongen och det är magert om man inte tänker på alla röror och såser som man måste ha... Men jag tar lite mer sallad till biffen så blir det bra...


Men det som nog påverkar mitt sinne är att utvärderingen är på ingång då vi förtroendevalda får vårt förtroende testat. Se om vi levt upp till de förväntningar som väljarna haft på oss. Den första hindersprövningen är nu gjort och det är den av våra egna. Om vi skulle få hamna på valbar plats igen eller glömmas bort. Jag klarade den även denna gång och blev hedrad med att få förtroendet att toppa vår landstingslista. Det är en ära men också ett ansvar.

Nu är det säkert en massa opponenter som säger att väljarna inte kan påverka utan att det är partierna som styr. må så vara fallet kan tyckas men visst är partierna lyhörda och om man efter valen granskar kryssen så har de som sägs vara "hatade" fått en ansenlig del av kryssen. Så vad som sägs och vad som handlas stämmer inte (liknar regeringen).

Politiken är inte lätt och det gör också att jag ibland kan känna mig ledsen. här lägger jag ner min kraft och energi för att åstadkomma om inte underverk så något bättre tillvaro för kommunens invånare, ja även länsinvånarna. Men tillbaka får man bara att man gör det för egen del och så rika vi blir... Men gör jag då allt rätt? Nä visst gör jag fel. Visst beslutar jag fel. Men viljan att göra rätt utifrån min politiska övertygelse ska ingen behöva tveka på.
Problemet är att politiken är krånglig. Tar man ett beslut i ena ändan så måste man var säker på vad som händer i andra  ändan. Här är det dags för självkritik. Vi politiker är dåliga på att visa samband och förklara dem. Då kommer de populistiska fram och bara pekar på en pusselbit och alla jublar men alla andra 999 bitar i pusslet som också måste hänga ihop tar populisten ingen hänsyn till utan då får vi andra stå där som tråkmånsar som inte förstår folkets bästa. Det här är ett ansvar som jag med bestämdhet anser ligger på alla demokratiska partier.
En del som vi får vara försiktiga med och som kan locka fram populisten i oss är personvalet. Det kan vara lättköpta kryss. Att som jag i tidigare inlägg varit inne på att lova alla sin egen lyktstolpe. Vi måste backa tillbaka till tiden då vi pratade idéer och visioner. vad som gjorde skillnad mellan Rött och Blått. Nu ska jag lämna datorn för att se vad världen har för överraskningar för mig idag.

Vill tipsa om Johan W som har liknande funderingar. Andra krönikor betraktelser under helgen kan ni finna här
Kent Persson, Mary Jenssen, Johan Westerholm, Peter på Röda Berget , Peter Andersson, Peter Soilander samt Antonsson. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,