20100404

Nu ska vi även privatiersa finansieringen av sjukvården

Noterar att högerns dragvagn SvD nu går i täten för en hel omvändning när det gäller hur vi ska finansiera den svenska sjukvården. Nu ska vi lämna över den uppgiften till privata försäkringsbolag. Jag ryser av obehag.

De kollar in den Holländska modellen och jag erkänner att jag inte är uppdaterad på den helt. Men att ge en basförsäkring och sedan ha möjlighet att teckna till gör att jag känner att vi kommer dela upp samhället än mer. Ser vi på internationella studier så är Svensk sjukvård i topp. Vi kan dock inte slå oss till ro utan måste ständigt arbeta med förbättringar.
Vi i den RödGröna majoriteten i Landstinget i Kalmar län har en profilering kring Hälsolänet där vi fokuserar mer på det förebyggande arbete och det ger resultat. Vi är inte i mål men färdriktningen är klar

SÅ SvD ge upp det går inte och mäta kvalité i antalet privata utförare eller att allt blir bättre bara det finansieras av privata försäkringsbolag.  Det offentliga är bra på att klara välfärdens uppgifter och de ska vi vara stolta men inte nöjda över.

Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,