20100424

Och ett moderat självmål i den högre divisionen...

Den moderate politikern Micael Glennfalk ondgör sig i den lokala tidningen över att det inte går att starta företag i ett socialdemokratisk styrt Sverige. Det låter allvarligt och vi får kolla om det stämmer.

                  Micael Glennfalk är en mycket framgångsrik entreprenör och undrar hur det kan fungera då Sverige under långa perioder varit under socialdemokratiskt styre med hjälp av Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Men han har väll startat sitt företag när de borgerliga styrt. Nä det startade 1987 och då var Ingvar Carlsson statsminister och om jag inte är felunderrättad är han socialdemokrat. Jaha hur har det gått sedan? Jo 1998 blev Micael årets entreprenör i Sverige. Vill minas att det åter var en socialdemokrat som styrde landet.
                Så om man går in i ett parti och engagerar sig så bör man kolla hur det gått innan. Fakta är så lätta att kolla och om vi fortsätter på den vägen så kan vi konstatera att Svenskt Näringsliv konstaterar att med Alliansen har det inte blivit bättre när det gäller regelförändringar har de inte gjort nytta eller så märks de inte. Alliansen har styrt Vimmerby sedan 70- talet och kommunen sjunker på näringslivsrankingen. Så med det i bakhuvudet måste slutsatsen att det är bra för Vimmerbys företagare när landet styrs av socialdemokrater. Hur bra ska det då inte bli om även kommunen styrs av socialdemokrater.

Lis Glennfalk har också noterat detta Grunden till denna diskussion finner ni hos Annika Högberg som skriver klokt. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,