20100429

Socialdemokraterna 46 procent kd 2,6procent

Socialdemokraterna går framåt 5.3 procent till 46 procent. Så ser det ut i landstinget Kalmar län. Tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet så får vi 59 procent. Vi kan. Vi gör. Väljarna väljer RödGrönt.

        Kan ta del av en undersökning som gjorts i Kalmar och på frågan "Vilket parti skulle du rösta på om det vore val till landstinget i Kalmar län inom de närmaste dagarna?"(1000 personer är intervjuade) Svaret är tydligt (valet 2006) 
Socialdemokraterna 46,0 procent (40,73)
Vänsterpartiet            6,4 procent (5.64)
Miljöpartiet                6,6 procent (4,34)
Moderaterna             23,6 procent (23,61)
Centern                       6,7 procent (5,85)
Folkpartiet                  5,5 procent (6,42)
Kristdemokraterna     2,6 procent (7,83)


        Bilden är att väljarna uppfattat att de RödGröna styr landstinget på ett bra sätt. Att vi är det skyltfönster inom sjukvården som de talas om på det nationella planet. Våra politiker och tjänstemän deltar även när Alliansen behöver goda förebilder på hur ett landsting ska skötas.
        På riksplanet sitter Göran Hägglund och grubblar på hur han ska sköta landet Sverige och vilka beslut han behöver ta för att föra sjukvården framåt. Litet tips från mig. gå på de RödGrönas förslag om att ge landstingen ordentliga ekonomiska förutsättningar att bedriva sitt arbete. Att värdera vår egna personal och inte tro att allt blir bättre med privatiseringar. Med den signalen sänder man en uppgivenhet till vår egen personal. Varför ska vi anstränga oss när de styrande inte tror på oss. Låt personalen vara delaktiga i utvecklingsarbetet.
         På det lokala planet är det nu bevisat att överbudspolitiken inte fungerar. Att väljarna vill se det lugna utvecklingen som de RödGröna står för. Det är bevisat att vårt sätt att leda landstinget belönas i väljarnas ögon.Nu gör vi samma resa på det nationella planet och min övertygelse är att vi även där får väljarnas förtroende i september

Följ vårt arbete på landstingsmajoriteten och ni får säkert en kommentar från kristdemokraternas starke kvinna. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,