20100527

Det lilla för det lilla då det stora inte vill eller kan.

Kan idag läsa att de RödGröna vill införa riskkapitalavdrag för privatpersoner som investerar i nystartade företag. Det är inget nytt men det är värt att lyfta igen. En mycket bra ide som ger förutsättningar för landsbygden.
   
       Som det idag ser
ut på många håll på landsbygden har den lokala banken försvunnit upp i någon av storbankerna som styra från våra större städer med storstadsperspektivet för ögonen. Därav är det en hel del förslag som går i putten då de inte kan komma åt kapital till sina bra idéer. För det som fungerar på landet kan vara helt hopplöst i storstaden. Den lokala kännedomen om både förutsättningarna och personkännedomen är många gånger helt avgörande om det ska fungera.
       Kan vi nu få en modell som gör det möjligt att få fram lokalt riskkapital så är det inget annat än en succé som vi kommer få se. För en sak som är säker är att det inte saknas idéer och entreprenörskap på landsbygden utan tvärtom det frodas och med rätt verktyg kan vi se en strålande utveckling. Och som Tomas Eneroth säger:
-Vi vet att det finns ett starkt intresse av att kunna vara med att hjälpa någon att starta deras företag eller hjälpa till med att få det att expandera.
      Att sedan också vänta med detaljer till näringslivets organisationer fått vara med är också bra. Det gör att vi får en modell som håller över tid och att spelreglerna fungerar med verkligheten.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,