20100521

Moderata prestigen kring Nya Karolinska kan drabba Vimmerby!

Två världsbilder möts och inte vill den ena se den andra. Jag bara beklagar och kan dra lärdomen att stora projekt och beslut inte ska tas på valår då vi politiker inte är inne på samarbetet.

        Idag fortsätter historien kring Nya Karolinska Sjukhuset (NKS). Vi kan på DN debatt respektive SvD Brännpunkt ta del av båda sidors argument för de olika ställningstaganden som är gjorda. Med det i bagaget så blir det tydligt att de Moderata alliansföreträdaren inte har mer än svammel att komma med. Ser vi På Socialdemokraternas beräkningar och argument så blir bilden tydlig att beslutet som den borgerliga majoriteten i Stockholms läns landsting har tagit är ett beslut utan ordentligt underlag som har stora brister. Att som moderaterna försöka ge sken av att värna skattemedel faller snabbt i bitar efter dessa artiklar. Som jag tidigare skrev så är en marknad nått som man kan använda när det känns bra men lika ofta strunta i då det inte faller in i planen.
       Lyfter vi blicken från huvudstaden och söker oss längre ner på Ostkusten hamnar vi i mitt län och Landstinget i Kalmar län. Här har vi gemensamt över blockgränserna beslutat om om- och nybyggnationer för en miljard ( Stora pengar i vårt län). Det har gjorts i en stor politisk enighet. Vi har sett det som viktigt att var ense när vi avgör frågor som kommer få bäring över flera mandatperioder. När vi i olika etapper gjort neddragningspaket så har vi också varit eniga om inte till hundra så till 99 procent. Åter så är det viktgt at när vi gör stora förändringar inom verksamheten att vi söker enighet. Det är viktiga signaler mot både medborgare och personal. För personalen ska veta vilka spelregler som gäller över tid och inte behöva finna stor oro vid varje val om vad som kommer ske med mitt arbete.
      Åter till huvudstaden så är det av vikt även för invånarna i Kalmar län att vi får ordning på denna soppa ty vi behöver denna satsning för sjukvården i hela Sverige och lite kaxigt i Europa. Det andra är att om det går åt helvete med ekonomin i Stockholm brukar det drabba oss på landsbygden. Så nu får den moderata alliansledningen bita i det sura äpplet och bjuda in till samtal hur man finner en gemensam långsiktig ekonomisk och hållbar lösning på detta så att vi i övriga landet kan andas ut. Vill ni moderater ta stilpoäng i valet så är det en lösning som vittnar om att bli ett statsbärande parti som ni deklarerat att ni vill bli.

Bloggat på detta har Peter Andersson  ( vår man inside) och Johan Westerholm och  Johan Sjölander och  Ylva Johansson och Martin Moberg och  Mary Jensen och  Alliansfritt Sverige och Robert Noord och Helene Sigfridsson finns säkert fler men här är en början. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,