20100501

Mötesdeltagare, kamrater

Idag är det vår dag. Det är arbetarnas dag. Dagen då vi orättvisorna får synligt motstånd. Det är förstamaj. Vi har lämnat våra brasor för att tåga för rättvisa frihet och bröd.

        Mötesdeltagare i över hundra år har vi inom arbetarrörelsen promenerat med eller utan tillstånd denna dag och så gör vi även idag. Vi går för att visa en stolthet över denna rörelse som vi tillhör. Vi går för att hedra alla dessa kvinnor och män som byggt detta land. Men framförallt så går vi för uttrycka våra avsky för de orättvisor om drabbar våra kamrater.
         Så stolta rakryggade vi går men med ilska som som drivkraft. Denna dag då vi tar upp näven som varit knuten allt för länge i våra fickor. Idag visar vi vår ilska och kräver ändringar. Vi ser nya orättvisor födas var dag när vi bekämpat de gamla. Vi ser hur högern gör allt för att gömma dessa göra det allt svårare för oss att bekämpa dem.
         Men arbetarrörelsen är en seg gammal rörelse och den har byggt upp denna välfärdsstat. Det talas om en Svenska modell. Den finns inte. Det finns en socialdemokratisk modell. Högern i sina olika skepnader har alltid bekämpat de framsteg som arbetarrörelsen lyckats med. Antingen med att vara emot eller konkret riva ner.
         Men vi ger oss inte för vår tro på ett bättre samhälle för alla och envar är en drivkraft som ger oss bränsle. Ett samhälle där vi ger varandra möjligheter at växa. Ett samhälle där den svage får den hjälp som den behöver, Där ingen lämnas utanför för att plånboken inte är tillräckligt tjock. Ett möjligheternas land där alla ska med.
        Med vår ideologi i ryggen så marscherar vi nu framåt mot ett val. Ett val där två olika samhällen står emot varandra. Det kommer den Svenska högern aldrig att erkänna, ty de vet att Svenska folket vill ha den socialdemokratiska modellen. Det är därför vår uppgift och visa på de skillnader som finns mellan våra samhällsbyggen.
        Kamrater lyft er knutna näve fatta din grannes hand och känn kraften vi tillsammans när vi vandrar mot orättvisorna, för ett jämligt samhälle. För möjligheternas land.

Johan Westerholm har idag bloggdebatt mot Kent Persson som ska bli intressant att följa och Peter J analyserar vår internationalen. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,