20100524

Och så blev de sju eller sex eller fem. Den 19 september vet vi

I dagens nya undersökning från Skop så ser det bra ut och hoppas bara det står sig.

      Jag brukar beklaga mig för alla dessa undersökningar men måste erkänna att man påverkas. Idag så ser jag att samtliga RödGröna partier går framåt. På den blåa sidan samlar Moderaterna ihop väljarna från de övriga.
M 30,3 (28,1).
FP 6,0 (7,0).
C 5,0 (5,2).
KD 4,0 (4,6).
S 33,7 (33,6).
V 5,8 (4,5).
MP 10,9 (10,3).
SD 2,9 (5,0).
      Ser att Vänsterpartiet nu kommer en bit närmare tryggheten medan Kristdemokraterna vajar precis på den berömda fyra procenten. Med tanke på det bleka intryck som Göran Hägglund gav i går i Agenda så tror jag inte de kommer bli någon raket av dettta parti. Utan Fredrik Reinfeldt får nog hitta en plan där inte Göran Hägglund och gänget finns med i riksdagen.
     Den stora glädjen är att Sverigedemokraterna tappar så mycket mark. Ska dock sägas att dt är ett begränsat underlag i denna men om vi ser över den senaste tiden så är trenden att SD sjunker undersökning för undersökning.

Media: SvD, DN, Aftonbladet , Expressen, SR
Andra som skriver om detta är Johan W och Tokmoderaten och Martin M och Kulturbloggen och Peter A och Peter J skriver klokt. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,