20100502

Skatter är inte mål utan medel!

Noterar att valet viktigaste fråga är.... Ja det skiftar med vem man frågar. Idag är det det skatter. 

        Kan inte låta bli att le lite när man på ekonomi sidorna slår upp att skatterna kommer vara den viktigaste frågan. Men är då inte skatterna viktiga? Både och. Skatterna är i sig själv inget mål utan bara ett verktyg som kan användas för att nå våra mål.  Men är det så för alla eller finns det de som ser skatterna som ett mål i sig själv och självklart är svaret ja. Tips är att ni söker på högerkanten i svensk politik.
         Men att som media slå upp att vi vill avskaffa RUT handlar om skatter men det gör det inte utan om hur vi använder våra gemensamma tillgångar. Vilka prioriteringar som vi gör. Och skatterna är då ett medel till att styra men också få resurser till de satsningar vi vill göra. Så om skatten är 20 eller 30 eller 40 procent är ointressant. De intressanta är vad vi använder dem till. Alla håller nte med mig på denna punkt utan ser skattesatsen som den avgörande för Sverige och dess företag.
        Men om så var fallet och vi inte kunde bli nått med höga skatter så är undran varför vi ändå är bäst i världen. Humlan flyger och gör det riktigt bra. Visst kan det skumpa lite på turen, men den fortsätter mot målet om möjligheternas land.

Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,