Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100630

Alliansen höjer skatten!

Noterar att skatter sänks för de rika medan kommuner höjer vilket slår mot låginkomsttagare och pensionärer.

        SR Jönköping har kollat hur dt ser ut i landets kommuner när det gäller kommunalskatten. Det visar sig att över hälften av landets kommuner har höjt eller kommer höja skatten under denna mandatperiod. Så ännu ett ställe som den centrala sänkningen går åt till. Rent rättvisemässigt så hade det varit bättre om jobbskatteavdraget inte införts coh de pengarna hade kanaiserats ut i kommunerna. För kommunalaskatten tar ingen hänsyn till sjuka, fattiga  eller pensionärer. Den slår blint.

        Kan vidare konstatera att de kommuner som valt att höja skatten är en majoritet styrda av Alliansen. Värstingen i familjen är Kristdemokratiskt styrda Gnosjö med en höjning på hela 85 öre. Så slutligen tar alliansen med ena handen det de givit en del med andra handen...

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus