20100630

RödGröna om de unga får välja.

Den gamla frasen "vi ska lyssna på de unga" känns aktuell idag. Det visar sig i en undersökning att om de mellan 18-29 år enbart skulle rösta skulle de bli RödGrön valseger i höst.

      Det är en undersökning som ger en del hopp. Det visar sig att avståndet är stort mellan de RödGröna och Alliansen, närmare 25 procent.  Men tyvärr så vinner vi inga val med bara de unga utan vi måste visa att våra idéer gäller hela befolkningen.

      Ska jag finna möjligheter så är det att ungdomen av hävd söker framtiden och inte nöjer sig med dagen. Om vi  gör den tolkningne så gillar jag läget. Sedan är det miljön som står i fokus och då är det originalet, Miljöpartiet som står i fokus. Det visar sig att det får 16 procent  i denna undersöking. Man kan säga att de yngsta partiet lockar det yngsta.
Sedan så vet nog de unga vad som är en synvilla och vad som inte är en synvilla och arbetslösheten bland de unga är ingen synvilla.

      Åter så är det ingen dag för att ta ut segar i förskott utan en dag som leder till mer slit. Ty vila får vi göra den 20 september inte en dag innan.

Media: SvD.
Bloggat Rasmus Lenefors har också skrivit.

IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,