20100630

Löften utan resurser klingar illa

Och så ska köer kortas och statsbidrag försvinner. En ekvation som inte går ihop.


      Idag så presenterar Alliansföreträdare sin syn på den framtida sjukvården och det är tunt. Mycket av de förslagen som de presenterar är redan på gång  i det RödGröna landstinget i Kalmar län. när det gäller Akuten så har vi satt målet tre timmar medan alliansen bara orkar med fyra timmar.

     Men den frågan som jag ställer mig är om det följer några resurser till dessa tvingade åtgärder för landstingen. För som vi vet så försvinner en stor del av de tillskott av statsbidrag som regeringen beviljat under 2011. Så om nu nya tuffa tag ska sättas in mot landstingen för att korta köer ska det finnas med resurser. Och kom då inte med en ynka kömiljard för den räcker inte långt om den ska delas mellan alla landsting. Socialdemokraterna presenterade i veckan att vi kommer fortsätta att satsa på välfärden till skillnad mot skattesänkningar som slår blint.

     Ska sägas att jag i grunden håller med om de tider som ska råda SOM ett första steg för målet som vi antagit i Kalmar län är en köfri sjukvård. På sikt kommer de även ge bättre ekonomi då köer kostar. Men mer resurser behövs för att komma i fas.

Media: SvD, SVT, DN, DN2.
Bloggar Mats Engström noterat detta bland annat.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,