20100609

Arbetslös vad god dröj till regeringsskifte

Idag så är det den extra debatten som socialdemokrateran begärt. Vi har en regering som anser att det finns två lägen när det gäller arbetslösheten antingen synvilla eller vänta och se. Inget av det håller!

        Som Johan U och Johan W1 och 2 och Peter A skrivit så är det en sann realitet denna arbetslöshet. Hade vi haft ett socialdemokratiskt styre så vilket liv det hade varit men nu... Nä denna regering kan inte annat än att få underkänt när det gäller denna punkt
       Visst har vi gått igenom en av de största kriserna tillsammans med övriga Europa och världen. Men det förklarar inte att vi gått från en av Europas lägsta ungdomsarbetslöshet till en av de högsta. Det kan bara förklaras med den inhemska politiken eller brist på politik. Regeringens vårproposition var ren på åtgärder för att komma tillrätta med arbetslösheten och när till och med Statsministern har mage att kalla en trettioprocentig ungdomsarbetslöshet för synvilla blir det bara värre.
         Så för den arbetslöse är inget annat än att vänta på att det blir regeringsskifte till hösten. Tyvärr så verkar inget ske förrän vi får en RödGrön regering som ser de arbetslösa och vill ge dem ett arbete.

Läs också Claes och Alexandra Einerstam och Rosmarie Södergren  tillsammans med Johan Ulvenlöv med postningar som går i samma tecken. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,