20100615

En skola till salu. Tyvärr finns elever

Och vad bjuder ni? Det som erbjuds är en skola med bra lokaler hyfsade lärare, dock ett stort antal som kan reduceras för bättre avkastning. Elever? ja det finns men det går nog att få begränsningar så man slipper de jobbigaste. Så jag tar emot bud. Första, andra och tredje skolan såld.

      Ja nu flockas riskkapitalister kring den offentliga verksamheten. För det visar sig vara en stabil investering med bra avkastning i sikte. Att det finns en oro är inte konstig utan helt naturligt när andra intressen dyker upp än det pedagogiska.
Att ägare med så tydligt vinstintresse köper skolor oroar Lärarförbundet, eftersom den ekonomiska insynen är sämre i friskolor än i kommunala skolor.
-Det får aldrig bli så att kortsiktiga vinstintressen går ut över hög och jämn utbildningskvalitet, säger Eva-Lis Sirén, ordförande Lärarförbundet.
      Så den utveckling som vi ser att dessa intressen som endast har kroner och ören som intresse ger sig in i välfärden. DEt är en utveckling som på sikt är oroväckande då det i den första affären kan finnas en del rationaliserngar att göra men när det säljs vidare till nästa vad händer då?
Jag säger inte nej till alternativa utförare så där dogmatiskt men känner en stor tvekan. För mig så måste de tillföra något nytt eller andra kvalitéer.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,