20100620

Ett skadat välfärdshus är inte bra för våra äldre

Ja si de gamla blåe håller på sina egna. Är det någon som trott nått annat? Nä trodde inte det. 

      Idag kan man på DN debatt läsa en hyllningsartikel till den styrande blåe regeringen. Skriven av ett par vanliga pensionärer eller... Nä det är bara en hopper gamla ministrar som hyllar sin regering. Det skulle de göra oavsett vad de gjorde då det gäller att vinna ett val.

      Men hur är läget för våra äldre? Jo de som arbetar inom välfärden har under perioden blivit 33 000 (se här) färre med den sittande regeringen. Den orättvisa som finns i skatten finns kvar och kommer fortsätta enligt regeringen. Visst ska skatten sänkas men mer på de som idag arbetar. Åter så ska avståndet hållas.

      Men hur ser verkligheten ut ute i kommunerna där de äldre bor och ska leva. Ja ser vi på mitt Vimmerby så är det bra men kan bli bättre. Men jag ser en oro för framtiden då vi vet att Alliansen kommer dra in en stor del av statsbidragen till kommunerna under 2011. Det innebär mindre pengar samtidigt som socialbidragskostnaderna ökar. Det kommer bli de äldre som får ta en del av smällen. Förutom nationella beslut som drabbar våra äldre så slår dåliga lokala beslut också mot omsorgen. Dels är det dåliga planerade investeringar som blir dyrare för kommunen än beräknat till följd av ökade kostnader. Sedan är det privatiseringar till varje pris utan koll på prislappen. Det visar sig att det kommer bli dyrare och gissa vilka som kommer få bära kostnaderna.


      Så slutsatsen är att det är inte speciellt bra med en sittande borgligget varken i kommunen eller regeringen. så det som behövs för våra äldre är ett snabbt skifte den 19 september.

Media: DN
Bloggat: Olle Möller och Krassman om blå seniorer som skönmålar
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,