20100620

Söndagskrönika om alla dessa kungligheter i skogen.

Och så var en dag till ände och jag sitter och funderar på vad denna krönika ska innehålla och ett tema blir tronen. Jag har under helgen noterat kungligheter åt alla håll och kanter.

      Om vi börjar med det fantastiska prinsessbröllopet igår så visst var det vackert visst kom det en tår (eller två), men det ändrar inte min inställning till kungahuset. Tänk om ungdomarna utan efternamn kunde få leva ett vanligt liv i Ockelbo utan media jagade 24 timmar om dygnet. Sedan hade säkert kungahuset en funktion i svunnen tid. Allt har sin tid och plats så även ett kungahus.

     Men min helg hade fler kungar på sin lyra och då den stora kung Harald. Ja han styr ett hägn strax utanför Tuna  och gör det med glans. Hans undersåtar får i specialfordon göra entré och ge honom gåvor i form av äpplen och potatis. Morötter accepteras inte hos vår kung.  Kan sägas att det är en äkta kung för han bär krona till skillnad mot den där billiga kopian i huvudstaden. Ja det fanns även en drottning vid namn Stina som graciöst, som bra en äkta kunglighet kan röra sig, mottog folkets ödmjuka kvistar av färskaste gröda.

     Så resan med kungligheter gick vidare till en deckardrottning som kommit ut ur garderoben och erkänner vem som är bäst lämpat att styra riket och ingen klok människa förvånas då Mona Sahlin nämns vid namn. Lisa Marklund ger en bra bild av Mona Sahlins ledarskap och visst skiljer det sig från tidigare socialdemokratiska ledare. Visst är den ledarstilen mer utmanade mot ett samhälle, demokrati till trots, strävat mot starka ledare som ska peka med hela handen åt vilket håll folket ska gå. Men nu en som frågar och vill samtala om vår gemensamma färdriktning.
 
      Sedan kan jag inte låta bli att se hur två partier sakta men säkert är på väg att abdikera från den tron som kallas regering. Det kan bli ett fall som drar med sig fler och en bitterhet som får bittermandel att kallas sötmandel. Det blir en kärnfråga om att förlora ett partis kärna. Som avslutning så verkar det som om skolan blir utan lärare  i alla  fall om de inte gör som en vanlig skola...

Media: AB, AB2, AB3, Ex, Ex2, Ex3, Ex4, SvD, SvD2, SvD3, DN, DN2, DN3.
Bloggat\Krönikor: Johan U och Johan W och Peter J och Peter A och Martin och Kulturbloggen och Ankersjö och Tokmoderaten och Mary och Kent alla någon form av ovan ämnen
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,