20100604

Kan det vara så att oppositionen leder?

Ser dagens undersökning och blir lite nedstämd inget annat är möjligt, men varför? Vad ligger bakom de aktuella siffrorna. Kort är att oppositionen leder i denna undersökning.

    En tanke som far genom mitt huvud är att det är oppositionen som belönas. Ja jag skriver att oppositionen belönas. För regeringen med Moderaterna i spetsen klarar inte att bli statsbärande som de så gärna vill utan faller snabbt in i oppositionens roll och jagar en Socialdemokrati som tar på sig ansvaret för landet. Det är ett av problemen med långt regeringsinnehav. Det är svårt att backa tillbaka och på allvar ta på sig oppositionskostymen.
      Samma problem har Allianspartierna som inte riktigt känner sig trygga i de styrandes kostym utan springer och jagar oppositionskostymen.
      De som nu måste göras är att peka på de misslyckanden som regeringen faktiskt gjort eller gör. Det största är förstås arbetslösheten och då främst bland våra unga. Vidare så ska det visas på de brister som finns inom välfärden och de tappade jobben även där.
      Ska vi som slut finna något positivt med dagens siffror så är det att dt är dags att kavla upp ärmarna och inget är avgjort. Det är alltid en fara med för stora ledningar då de kan få en att slappna.

Media: Expr1, Expr2, Expr3, SvD, AB, DN,
Mer läsning Hannah om sommarjobben. Röda Berget och Peter Andersson om Välfärdsjobben. Sedan kommer Tokmoderaten fira med en öl eller två och det bjuder jag på. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,