20100701

Dags att samla ALLA krafter för Hultsfred och regionen.


Följer vad som sker i grannkommunen, Hultsfred så här dagen efter och kan inte låta bli att bli lite irriterad över att Alliansen inte kan hålla sig från att göra partipolitik på det hela.

     Alliansen menar att det är Socialdemokraternas och Vänsterpartiets fel att skattebetalarna kommer förlora miljoner (finns bara i papperstidningen). Det de syftar på är att majoriteten i Hultsfreds kommun gick in med 1,7 miljoner för att rädda festivalen. Min fråga blir kort. Det är lätt när man sitter på läktaren att kritisera. Men vad hade ni gjort för att rädda festivalen och allt den för med sig till Hultsfred?

    Det skrivs en del om de konsekvenser som denna nedläggning kommer få Expressen skriver idag om de kringaktiviteter som byggts upp (skrev om det igår). Så det är nu dags att hela Hultsfred med oss grannkommuner sätter oss ner och tittar på hur vi gemensamt ska gå vidare och vad som kan göras.

     Två saker ska upp på agendan. Dels den snabba insatsen för alla de som i alla fall tänker bege sig till Hultsfred frö ett antal dagars festande. Hur möter vi dessa unga? Och sedan den övergripande frågan för framtiden. Hur går vi som region vidare och tar tillvara på all den kunskap och kompetens som byggts upp under alla år. Är det möjligt att komma åter eller är festivalen historia?

     Så slutligen är det dags att lägga ner stridsyxor både vart det gäller kommuner och partier. Denna fråga är för viktig att klara ut att det inte får finnas gamla oförrätter i loppet.Media: Ab, Ex, Ex2, DN, SvD, SvD2, Barometern, Östran/Nyheterna, Östran/Nyheterna2, Vimmerby Tidning.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,