20100726

Högerns bisvärm går till attack

Det pågår en kamp mellan höger och vänster inom media. I alla fall i den sociala mediavärlden. Det är Johan Ulvenlöv som på ett förtjänstfullt sätt ger en bild av det aktuella läget.


      Som en ilsken bisvärm stormar nu regeringsbloggarna nu ut till försvar och kunde inte trott annat. För medan arbetarrörelsen under en tid monterade ner sitt mediala innehav så stärkte högern sitt. Inget konstigt med det, summan är konstant. För när Centern sålde sina medier så var det inte direkt den Svenska vänstern som stod som köpare utan en omfördelning bland de blåe. Summan blev, mer pengar till Centern och fortsatt mediainnehav för högern.

      När sedan Johan pekar på de olika politiska tankesmedjorna och att det finns mer resurser i de som ligger till höger är ingen förvånad. så har de alltid varit.

     Men det finns en försvarsmekanik som med automatik bryter ut när man för fram makt, pengar och media inom högern. Allt från mediaövertaget till hemliga bidragsgivare till moderaterna. Försvaret skriker i sin högan sky och med allehanda försök till misskreditering av budbäraren.

    Nä det vore enklare om högern erkände sitt försprång medialt och att vi nu bygger upp vårt med bland annat sociala medier likt NetRoots (Ni kan snart läsa boken.) och att Moderaterna lägger korten på bordet gällande dessa gåvor till partiet. Vi socialdemokrater har alltid varit tydliga med det. Vi har inget att skämmas över har ni?

Bloggat: Johan W och Martin M och Anna V mot bisvärmen med Tokmoderaten och Kent i spetsen positioner
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,