Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100727

Höjning gynnar den ensamma mamman.

Krassman ger mig en anledning till att skriva ännu ett inlägg och åter med det ideologiska i grunden. Denna gång kring jämställdhet eller rättare sagt bristen på densamma.

      Idag kan man läsaAftonbladet att moderaterna inte förstår hur den Svenska modellen fungerar eller rättare sagt vill inte förstå då moderater inte gillar dessa kollektiva lösningar för alla. Det gäller den höjnng av nivån när det gäller frö föräldrar att vara hemma med sina sjuka barn.

      Det är en höjning som inte har med den rika direktören att göra utan u grunden med den ensamstående mamman. Varför jo det handlar om troheten till systemet. Att alla ska känna att man får ut något av vårt gemensamma. Det är grunden i det generella välfärden. Och den rike betalar solidariskt in mer till systemet än han nyttjar det. Men när han behöver nyttja det ska han känna att även han får en bra möjlighet att vara hemma med sitt barn.

      Det är med andra ingen jämställdhetssträvan utan en allmän justering för att fortsätta bygga på den generella välfärden där alla är med och betalar efter förmåga och får till baka efter behov. Så är även höjningen av sjukförsäkring och arbetslöshetsförsäkring. Men för att se det behöver man tro på den generella välfärden där alla får plats och inte krympa det till en kärna där de rika tecknar sig förbi köer och låga ersättningar.

Bloggat: Iakttagaren och Roger J skriver mer om detta
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus