20100725

Obama stödjer nätrötter

Vi kan idag genom Johan U och Peter A ta del av den hälsning som Barack Obama gjort till oss nätrötter. 

     Det är ett nytt skeende inom politiken då det nätet får en större betydelse i att samla folket. Ett nytt sätt att nå ut. Men hur framgångsrikt det blir får vi kvitto på den 20 september. Under tiden så ser vi denna hälsning från Barack Obama.      Den Svenska NetRoots rörelsen har även den en given supporter i Mona Sahlin som ser nyttan med det arbete som vi gör. Idag är det ett nätverk på över 600 personer som gör skillnad. Regeringsbloggarna har problem och det kan vise i den senaste debatten som varit kring fattigdomen.Det har varit tyst på deras sidor medan vi inom NetRoots visat på de oriktigheter som finns i den statistik som nu försöker prångla fram.


      Snart kommer också boken som ska ge er en bild av hur NetRoots blev denna rörelse och hur vi arbetar. Det är inget facit men ger en bild av den Svenska progressiva bloggrörelsen ser på frågan. Ett brett antal skrbenter finns med, både bloggare och andra som ger sin bild.
- Boken om NetRoots, Peter Andersson, Nina Andersson Brynja, John Aravosis, Matilda Ardenfors, Klara Denckert, Alexandra Einerstam, Ulrika Falk, Björn Fridén, Aurora Gullberg, Gunilla Hjalmarson, Peter Högberg, Claudia Jiménez Guala, Peter Johansson, Claes Krantz, Karin Pettersson, Martin Rosvall, Rosemari Södergren, Johan Ulvenlöv, Anders Utbult, Johan Westerholm, Marika Lindgren Åsbrink.

     Det som vi nu bör börja samtala om är hur vi ska agera efter att vi tagit makten i september. För i alla mig personligen är det lättare att agera i opposition än majoritet. Det blir en utmaning om hur bloggen ska ta form efter den 20 september. Men nog om det nu för nu gäller bara maktskifte.


Bloggat: Johan W och Tokmoderaten med lite avund så jag följer med Johan och lovar en signatur i boken :)
 Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,