20100712

Regeringen vill backa till sosse-statistik som var sååå fel

O vad jag hatar statistik men det kan vara bra också. Statistik är en lek med siffror om man så vill men samtidigt rätt använt en förträfflig källa till kunskap.

     Idag så kan man i på Aftonbladet ledare läsa om hur tidigare i veckan de egna experterna på SCB inte tycker att de siffror som de presenterar är så allvarliga. Det känns inte bra med experter som går emot sina egna siffror. För vi må tycka hur vi vill om de nu rådande beräkningsgrunderna men det är det officiella för EU.


     Och då har vi en ungdomsarbetslöshet på ca 30 procent. Det gör att vi ligger i botten eller toppen hur vi nu vill se det, men en sak är klar. i har en av Europas högsta ungdomsarbetslöshet och det kan inte förklaras på annat sätt en med den sittande regeringens misslyckande.

      Vi ska vara medvetna om att vi innan hade en egen beräkning på arbetslöshet som gjorde att vi hade bättre nivåer än övriga Europa. DEt ville den dåvarande moderata oppositionen inte veta av utan att vi skulle ha samma statistik som övriga Europa. Sagt och gjort så ställdes Sveriges officiella statistik om och vi gick på den Europeiska räknesättet.

      Nu är det inte så roligt för regeringen och då vill man backa bandet och börja räkna på vårt gamla sätt igen. Just på det sättet som vi socialdemokrater fick så mycket skit för. Att vi gömde undan arbetslösa...

Media Ab, DN.
Bloggat: Anna Vikström och  HBT-sossen ser ingen synvilla utan bara arbetslösa ungdomar.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,