20100712

Sprickor i fasaden hur länge håller det?

Det krackelerar och frågan är om dammen kommer att brista och hela regeringen rinna ut utan möjlighet till hjälp. För har man inte följt säkerhetsanvisningarna som finns så blir smällen desto större.

      Bilden som nu växer fram kring regeringen och då i synnerhet kring statsministern och hans "gäng" med grabbar är inte till en fördel. Väl är att media har börjat vakna ur sin hypnos som Johan Westerholm skriver. Det känns som om själva sakfrågan blivit andra nyhet och det nu gäller statsministerns ledarskap och om han nu ljugit här finns det andra områden som kan innehålla lögner. Jag tror och hoppas för allt smör i Småland inte det utan vill tro att det var en engångshändelse.

      Men de frågor som ställs kring Statsministern och hans förmåga att utse ledande personer kring sig har fått en otrolig törn i sig. Det blir det som kommer överskugga själva händelsen och vad som nu kommer hända med Littorin står skrivet i stjärnorna. För om han nu har gjort det som han beskylls för och som allt pekar på så blir han inte mer dömd än folkets dom då brottet är preskriberat. Har han inte gjort det han beskylls för kan det finnas möjlighet till en återgång till det offentliga om en tid. Men med agerandet finner jag det inte troligt. Utan att veta så luktar det misstänkt.

     Att det handlar om Littorins sexliv är inte sant utan att han, om det nu stämmer, brutit mot lagen i ett brott som just hans parti vill skärpa och till och med skicka ut lila kuvert till de dömda. Så Barbro Hedvall har inte rätt i sak när hon skriver i Expressen. Det är inte privat om det handlar om brottsmisstanke och det är inte privat om det går emot ens politiska moral.

     Men vad innebär detta och kommer detta få konsekvenser för de tre övriga partierna i regeringen? Kristdemokraterna försöker positionera sig genom att vilja ha fram Littorin. Men de två övriga partierna hänvisar bara till moderatledaren.  Om man är elak så skulle man kunna säga att de redan har blivit underavdelningar till moderaterna, men så skulle inte jag skriva...


          Det är en smutsig historia på flera plan allt från det personliga med vänner som vänder en ryggen när man behöver dem som bäst till att statsministern kanske sitter ljuger svenska folket rakt i ögonen. Att vi inte vet vem i regeringen som vi kan lita på.

Tidigare inlägg i frågan: Lila kuvert till Littorin? och
Vems skyddar vem och vad är viktigast? Vänskap eller valseger?
Media: Ab, Ab ledare, DN, SvD, Ex, Ex ledare.
Bloggat: Kulturbloggen och Röda Berget och Jan Helin och Rebella skriver om detta.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,