Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100720

RUt goes utomlands med skattemedel...

Noterar att vi skär ner på den kommunala barnomsorgen och förnekar barn till skiftarbetande barnomsorg. Men att vakta barn på utlandssemestern går bra för skattemedel...

     Ser att den nya trenden är att använda RUT till barnpassning och då även på utlandssemestern. När den moderatledda regeringen minskar på pengarna till kommunerna så det blir nedskärningar inom bland annat barnomsorgen så omfördelar man till barnpassning på semestern. Här är skillnaden så tydlig mellan socialdemokratin som vill se att de barn till föräldrar som arbetar skift får en bra omsorg. Inte att skattepengar går till semesterpassning.
Tänker också på att det finns stora delar av de som arbetar som inte ens har råd med semester. Att då skicka med en skattesubventionerad barnflicka/pojke gör mig än mer upprörd. 

Media: DN.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus