20100713

Så sprack fasaden

Idag så kan man läsa att förtroendet för statsministern har sjunkit sedan den senaste ministeravhoppet. Fyra ministrar alla moderater har kastat in handduken av en eller annan anledning. Ingen av orsakerna är ett plus för den sittande moderatledaren.


      Idag så kommer en första dom mot landets ledare. Det är nya undersökningar som visar att väljarna har fått nog med alla de avhopp och mörkningar kring dem. Det är ett ledarskap som inte bygger för statsmannarollen utan mer för den strategiska partiordförande. Det duger inte.

      Den fråga som nu flera ställer sig är om det är nu som det visar sig om vi har en statsminister som klarar av att styra landet eller blir frågan om en moderat valseger viktigare. Allt tyder på det senare. och frågan som jag ställde igår. Hur kommer de tre andra Allianspartierna att agera? För att de ska lida skada på detta är självklart om de inte gör någonting.

      Vi får inte heller glömma att regeringen har en minister som är inblandad i en förundersökning kring folkrättsbrott. Så det kan mycket väl bli en femte minister som får gå om inte annat ta en time out. Kan tycka att han redan för trovärdigheten borde gjort det när frågan blev känd.


        Sammantaget så börjar nu det bli en ansenlig hög med skräp i regeringsgarderoben som borde rensas ut och sorteras. För  det är inget annat än ärlighet mot väljarna.

Tidigare inlägg i frågan: Lila kuvert till Littorin? och
Vems skyddar vem och vad är viktigast? Vänskap eller valseger?och 
 Sprickor i fasaden hur länge håller det?

Media: Ab, SvD, DN, Ex.
Bloggat: Johan W och Kent och Krassman och Peter Johansson som lämnat sitt Röda Berg för Öland.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,