20100810

Det RödGröna småföretagar Sverige

Entreprenören personen som lyfter Sverige antingen som egen eller anställd. Vi var alla entreprenörer en gång i tiden och sedan kom skolan...

       Nu gäller det att få tillbaka det som försvann och ge möjligheter till de som vill förverkliga sig själva och sina idéer. Idéer som lyfter Sverige. Om Skolan skrev jag igår.

       Socialdemokratin har genom årtionden presenterats som småföretagare fientligt. Det är en bild som inte stämmer men att vi synts med våra storföretags ledare är ingen hemlighet. Vi minns den gamla parollen som myntades av Gunnar Sträng "Det som är bra för Volvo, är bra för Sverige" Det fanns ett samförstånd mellan företagen och staten. Och så var samhället byggt. Jag ser mitt Vimmerby hur de stor företagen var så viktiga och svalde arbetskraften. Om det skulle försvinna var katastrofen nära. Men det hände och idag lever vi alla i en ny värld där vi inte ser nya stora företag knacka på dörren utan att vi ska växa genom de många små. Så alla partier var lika mycket kramare av de stora och använde samma politik till de små vilket gjordes att de kvävdes av dessa jättekramar.

     Till det behövs en politik och vi har nu en politik som ger förutsättningarna för de många små att bli fler, men också växa och ta för sig. De Rödgrönas förslag kommer här
Sex punkter för fler entreprenörer:
1. Avskaffa sjudagarstvånget
2. Sänk arbetsgivaravgiften för småföretag
3. Se över sjuklönekostnaderna
4. Nej till regeringens straffskatt på småföretagare
5. Mer riskkapital
6. Entreprenörskap i hela Sverige

Läs hela utspelet här: Stimulera småföretagande och entreprenörskap
    Vi presenterar nu förslag på förslag på hur vi ska få ett Sverige i arbete med trygghet åt alla. Vi presenterar en politik som gör skillnad. Vi presenterar en ny politik som bygger på vår ideologi. En politik för 200-talet med våra gamla beprövade värderingar.

Media: SVT, Ab,
Bloggat: Johan U och Kulturbloggen och HBT-Sossen skriver alla om dessa idéer
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,