20100827

Tunna pannkakor och tunn politik

Bilden av gårdagens utfrågning fångas bra av Eva Franchell på Aftonbladet. Peter på sitt Röda berg blickar ut och ser samma. Det var en utfrågning ur ett överklassperspektiv...

      Från den borgerliga ekokammaren kan man konstatera en viss nedstämdhet över den tunnhet som de fyra borgerliga partiernas önskelista var. Det blir inte mycket att hänga i granen. Med detta tunna manifest så kan vi dra ett par slutsatser i alla fall.
  1. Det är moderaterna som bestämmer och de andra är med på nåder. Det var inga smällkarameller till de små borgerliga partierna utan bara stora skattesänkningar till moderater. 
  2. De lovar inget som inte redan är på gång eller som alla sju riksdagspartier kan vara med och samtala om.
  3. Det kommer fortsättningsvis vara ett glapp mellan lön och uppskjuten lön
  4. Mycket som om kanske löften. Med konkreta löften hade det blivit max två sidor inte som nu över 40...
  5. Allt löses med sänkt skatt
       Det som nu behövs är ett RödGrönt valmanifest som konkret pekar på hur vi fortsätter bygga välfärdssverige som var unikt i världen landet som omvärlden avundades. Inte ett land i mängden som Fredrik Reinfeldt vill göra oss till. Med tanke på dagens siffror som vi må ta med en nypa salt, men ändå så säter det temperaturen hos valarbetarna.

       Vi vet att vi kan och vi vet att vi är originalet. Nu kastar vi loss och kör mot en RödGrön valseger. Inget annat får finnas i våra sinnen.Media: Ab, Ab2, Ab3, SvD, SvD2, DNDN2, DN3, Ex
Bloggat: Peter J och Marika och Johan W och Peter A och Tokmoderaten skriver alla kring dessa frågor...
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,