Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100819

Valet i Kalmar län....

Idag så presenterar Barometern en egen undersökning om hur valet till riksdagen. Den visar att rikstrenden även finns i Kalmar län. Dock så är det 2500 tillfrågade varav 2000 i Kalmar och Oskarshamn. 500 i resten av länet. Med andra ord ska man inte dra för stora slutsatser på denna undersökning.

        Men ett par reflektioner kan man med att ge. Visst tappar vi men jämfört med Centern så bleknar det. Centern tappar i denna undersökning var tredje väljare mot oss var sjätte. Vidare finns inte Kristdemokraterna representerade i riksdagen om detta vore ett valresultat.
Socialdemokraterna: 34,5 procent (-6,85 sedan 2006)
Vänsterpartiet: 4,6 (-0,43)
Miljöpartiet: 8,7 (+4,85)
Moderaterna: 26,5 (+5,2)
Centern: 8,0 (-3,05)
Folkpartiet: 5,2 (+0,01)
Kristdemokraterna: 6,3 (-0,83)
Sverigedemokraterna: 4,4 (+1,23)
Blocken:
S, V, MP: 47,8 procent
M, FP, C, KD: 46,1
       Med bilden att alla partier i länet har kommuner som man är starka och svaga i så är det en osäker undersökning som gör att alla partier bör ta sig en fråga om vad som ska göras och var. 

       Vidare så var det just i dag för fyra år sedan en ledning för alliansen med 5 procent och idag är det 2,5 procent

      Som avslutning så är har det sedan undersökningen gjordes kommit färskare på nationella planet där vi tagit ett par procent och det borde nog vara så även i Kalmar län. Men det innebär bara att vi nu ska ge järnet till den 19 september 20:00. Ingen villa innan dess!

Media: Barometern, Sr Kalmar,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus