20100929

Allt är svårt.

I politiken finns det många rätt och ånga fel. Vi som politiker gör dagligen båda två helst samtidigt om samma beslut. Ja så är bilden om vi ska tolka media och våra väljare. Frågan för dagen är det RödGröna samarbetet.

         Det verkar som om media har svårt att slita blicken från det RödGröna samarbetet och se vad som sker med de som faktiskt utropat sig till valets segrare. Fokus ligger hela tiden på om vi ska klara uppdraget. Om vi ska ta ansvar och ställa oss till Fredrik Reinfeldts förfogande när han ska styra landet i minoritet.

       Idag på träffen med de RödGröna ledarna slogs det fast att samarbetet ska fortsätta och att man kommer gå vidare med den överenskommelse gällande Afghanistan som man gjort. Det blir en gemensam motion. Det samma gäller betygen från årskurs sju. De två andra frågorna som var uppe på träffen rörande talman och gemensam budget var frågor som jag tror det blir en bra lösning på.

        Dagens beslut gör att bollen nu hamnar i det knä där det hör hemma. Nämligen Fredrik Reinfeldt. Det är han som utropat sig till valets segrare och får med det bära ansvaret för vad som sker. Det är han har makten och ansvaret att styra och  leda landet. Det ansvaret kan inte läggas på oppositionen hur han och den borgerliga ekokammaren än vill.

       Som jag tidigare skrivit är det farligt att nu göra några förhastade drag från något av de tre RödGröna partierna. Dels för att valresultatet måste smälta in och dels för det bara är fyra år till nästa val. Och tiden går snabbt och att då börja mixtra och experimentera med nya konstellationer kan vara förödande om man inte är ense vägen vi ska gå.

Media: Ab, SvD, DN, Ex.
Bloggat: Johan Westerholm på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,