20100929

Högbergs Odds del 12: Tre ska bort

Jaha nu visar sig Moderaterna på den sturska sidan. Tydliga order enligt Expressen. Tre ska bort. En av varje.

       Att Moderaterna har gjort ett bra val är det inget snack om och att de då vill ta för sig kan man förstå. Men är det klokt? ja det överlåter jag till dem att grubbla över. Men det finns nåt att man inte ta i för mycket.

       Nu åker tydligen en av varje från småpartierna på den högra kanten. Två tidigare lågoddsare som jag tidigare noterat på denna sida. Det är Torstensson och Odell. Sedan kom en i mitt tycke relativt högoddsare Birgitta Ohlsson från Folkpartiet. Med en utrensning av Birgitta Ohlsson tar man effektivt bort den sista socialliberalen. Man skruvar effektivt regeringen åt höger.

       Med nytt mandat verkar det som om man kommer rusa vidare på de försämringar som man tidigare gjort. Ska man tro politikerbloggen kommer även Husmark-Person vara kvar. då blir det en tydlig bild om att det blir fortsatt straffspark på de sjuka.

       Nästa vecka får vi veta och då får vi också beskedet om Moderaterna kommer ta sitt ansvar som regeringsbildare på allvar och ta med sig det ansvar för att styra landet som det innebär. Oppositionen är opposition och ska följa, jaga och granska regeringen. Inte sitta i knät  och göra som regeringen vill.

       Kommer följa denna utveckling på om moderaterna kommer rensa ut de mindre partierna och om det kommer få genomslag på hemmaplan. I Vimmerby har moderaterna gjort närmast rent hus med sina borgerliga kamrater. Kommer det bli utrensning även här?

       Det finns ett ställe som moderaterna verkar vilja bli av med och det är viceordförande i landstinget. Det är en post som förloraren Centern verkar få behålla om rykten stämmer

Bloggar i serien: Högbergs odds om regeringen.
Högbergs odds om regeringen. del 2 företagen sågar Centern.
Högbergs odds om regeringen. del 3 försvaret och Afghanistan
Högbergs odds om regeringen. del 4 den sociala sidan är inte så social
Högbergs odds del 5. När jätten åt upp de små både bokstavligt och bildligt
Högbergs odds del 6. Vad händer idag?
Högbergs odds del 7: Får alla vara (m)ed?
Högbergs odds del 8: Värdekonservatismen tar plats.
Högbergs Odds del 9 eftervalsdepression med skadeglädje i krönikaform...

Högbergs Odds del 10: När de egna spekulerar. 
Högbergs Odds del 11: Den sista striden?

Media: Ex.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,