20100930

Ansvar för regeringen vore en början

Jaha då ska Moderaterna slå sig för bröstet efter sin valseger. Med en kampanj för med slogan "Ansvar för hela Sverige". Vore bra om de kunde börja med regeringen och riksdagen
 

         De ska nu berätta vilket mandat de har fått och jag ställer mig frågande till det. När man hör vad Moderaternas partisekreterare säger kan man inte låta bli att antingen le en smula eller bli förbannad. 
– Det handlar om att återbekräfta för väljarna och andra vilket mandat vi har fått, sade partisekreterare Per Schlingmann.
            Ja det ska bli spännande att se vilket mandat de har fått och hur de kommer förvalta det. Det säger att de ska klara jobben. På fyra år har de inte klarat det. Men först innan de väljer att ta ansvar för hela Sverige vore de bra om de tog ansvar för den parlamentariska situationen. Jag har skrivit tidigare idag om det här. Men den blivande moderate statsministern smiter från frågan och ger inga besked.

        Sedan två saker som avslutning.
  • Ett: Socialdemokraterna är arbetarepartiet och moderaterna kommer aldrig att kunna bli det! Det spelar inte någon roll över vad valresultatet säger. Det är inte det som avgör om man är ett arbetareparti. Det finns ett par aspekter som avgör det. Dels vilken bakgrund och historik som partiet har. Socialdemokraterna är bildade av den Svenska fackföreningsrörelsen för att ta tillvara på arbetarnas intressen på de områden man inte kunde komma fram på arbetsplatsen. Allt från arbetsmarknadslagar till hur familjen hade det vid sidan av arbetet. Vidare så är de sakpolitiken och en regering som skjuter på arbetare som antingen är arbetslösa eller sjuka kan aldrig kalla sig för ett arbetareparti. Ett parti som verkar nöjda med den arbetslöshet som råder och under ett antal år inte gjort vad som kunde förväntats kan aldrig kalla sig för ett arbetareparti.
  • Två: Frågan är om Moderaterna vann valet eller om vi förlorade valet? Vill hävda självkritiskt att det var de sista som avgjorde valet. Vi lyckades, bland annat, inte formulera en berättelse som visade på våran väg till ett solidariskt välfärdssamhälle med full sysselsättning som mål. Så Moderaterna är inga valvinnare.

Media: Ab, Ex, SvD, DN.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.Glöm inte NetRoots valananlys!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,