20101001

Högbergs Odds del 13: mr ambassador


Vi kan idag ta del av att Moderaterna byter partisekreterare. Spännande att de byter då vi fått oddsen emot oss. Men det var bra odds på denna. Nu kommer frågan vart Per Schlingmann tar vägen?

         Högbergs odds kan inte motstå att sätta igång med vilda spekulationer. Den tråkigaste (och lågoddsare) är tillbaka till pr-branschen. Så den skiter vi i och spekulerar vidare. Den absoluta högoddsaren är att moderaterna anlägger ett amerikanskt arbetsätt och gör trotjänare i valet till ambassadörer.  Ska vi lägga några länder till oddsen så verkar det enligt rykten vara ett land långt bort i det karga forna Sovjetunionen.

         Bilden kring Per Schlingmann är vad jag förstår inte odelat positiv utan hjärnan bakom det "nya" Moderaterna har på resan skaffat sig fienden. Inte så konstigt. Frågan man kan ställa sig är om de också finns andra kring Fredrik Reinfeldts gäng som hänger löst? Vi misstänker att den gamla "bunkern"  inte är helt låst utan att det finns överlevare som nu försöker ta sig ut...

         Om vi sedan går vidare i fallande ordning så ligger är en minister post nära då det finns tomma stolar att fylla. Ska man gå enligt tradition så är rollen som arbetsmarknadsminister ledig för en avdankad partisekreterare. Vi har sett det förr... Det ryktas dock att han inte kan bli minister då han inte varit svensk medborgare tillräckligt länge. Men för att bli ambassadörer finns nog inte något sådant krav?

       Vidare kan vi se att den nya partisekreterare Sofia Arkensten är duktig på miljöfrågorna men också sociala medier. Som Johan Westerholm skriver så har vi fått en "farlig motståndare". vi följer utvecklingen men vet att idag är vilan över och val 2014 är igång.

Bloggar i serien: Högbergs odds om regeringen.
Högbergs odds om regeringen. del 2 företagen sågar Centern.
Högbergs odds om regeringen. del 3 försvaret och Afghanistan
Högbergs odds om regeringen. del 4 den sociala sidan är inte så social
Högbergs odds del 5. När jätten åt upp de små både bokstavligt och bildligt
Högbergs odds del 6. Vad händer idag?
Högbergs odds del 7: Får alla vara (m)ed?
Högbergs odds del 8: Värdekonservatismen tar plats.
Högbergs Odds del 9 eftervalsdepression med skadeglädje i krönikaform...

Högbergs Odds del 10: När de egna spekulerar. 
Högbergs Odds del 11: Den sista striden?
 
Högbergs Odds del 12: Tre ska bort

Media: Ab, Ab2, Ex, SvD, DN, DN, Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen.
Bloggat: Tokmoderaten och Kent skriver om sin nya sekreterare. Krassman och Martin M noterar
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.Glöm inte NetRoots valananlys!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,