Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100920

Att ta ansvar för den uppkomna situationen

Det är över för denna gång, eller? Nu pågår ett spel om makten. Ett spel som ska ge de borgerliga makten åter men till vilket pris? Och vems är skulden?


         Att Sverigedemokraterna ställt till det kan man lugnt säga. Att vi har ett oklart parlamentariskt läge är också en sanning i denna dag av spekulationer.

        Dagen började på klassiskt vis med att de fyra borgerliga partisekreterarna försökte ge oss ansvaret för att det blir ett stabilt styre av Sverige. Att ge valets förlorare det ansvaret visar på att man inte begripit vad det innebär att ta ansvar. När de i går utropade sig till segrare så borde de också förstått att med makt kommer ansvar. Vi vet det efter alla år i regeringsställning. Vi har tagit ansvar vi har sökt lösningar över blocken när vi styrt landet. Vi har tagit ansvar. Nu är det dags för detta vals segrare att ta samma ansvar. De kan inte med allvar mena att vi förutom en valförlust ska ta ansvar. Jag återkommer med vad som händer mera kring det parlamentariska läget och vilka vändningar spelet tar.

Media: SVT, SvD, Ab, DN, Ex.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
blog comments powered by Disqus