Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100920

Vem styr Sverige?

Frågan på mina läppar är vem som styr landet? Bollen ligger hos de fyra inom borgligheten knä med ett huvudansvar hos moderaterna.

        Så här på morgonen dagen efter är det tungt och snart ska jag ge mig av till den politiska vardagen. Ett arbetsutskott inom omsorgen. Vi som sätter oss vid bordet får nog se oss som förlorare. Centern, Kristdemokraterna och vi har tappat i kommunen och vi har inte lyckats hålla rent för främlingsfientliga i kommunen.

      Personligen så känner jag en viss glädje över valet till landstinget. Vi behåller och utökar vårt majoritet. Vi fortsätter vara skyltfönstret. Från min egen kommun ser jag att vi ökar i landstinget. Mitt i all bitterhet så känns det som om min valrörelse i alla fall varit hyvsad. 

      Men dagens pilsner är hur riket sak styras. Det är den över allt annat skuggande frågan viktigast att få ett svar på. Dels för att inte ge de främlingsfientliga krafterna något inflytande. Vidare för den Svenska ekonomin. Sverige behöver just nu allra minst ett oklart läge. Vi behöver ha en riksdagsmajoritet som är stabil och som kan fatta beslut.

      Som en avslutande reflektion sittande i soffan hörande de fyra borgerliga partisekreterarna ge skulden på att de främlingsfientliga kommer in i riksdagen på Socialdemokraterna. Det känns osmakligt. Vidare så skickar de ut ansvaret för att styra Sverige på de andra partierna. Men de är de som utropad sig till vinnare och då får de också ta ansvar för det parlamentariska läget. Misstänker att detta inte är den sista bloggposten kring dessa frågor. När det gäller mitt eget parti så kommer jag återkomma.

Media: AB, Ab2, SvD, SvD2, SvD3, EX, Ex2, DN, DN2, SVT.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
blog comments powered by Disqus