20100909

Den gömda och förljugna statistiken...

Det är beklagligt att landets finansminister inte kan hålla sig till sanningen utan måste använda sitt departement till hjälp i den falska ryktesflora som han vill att väljarna ska ta del av.

       Nu har Socialdemokraterna genom Thomas Östros tröttnat på detta och anmält Anders Borg till KU. Det är bra för ska vi kunna få en valrörelse som handlar om vilka alternativ som står till buds.

         Den moderatledda regeringen med hjälp av den högerstyrda pressen blir allt mer desperata att försöka få till en valseger. När man ser på vad som granskas så blir man inte snopen. Frågan kring utanförskapet är det tyst om i media. för fyra år sedan var det den stora frågan som vi jagades med av moderaterna och media. Idag är det tyst. Moderaterna skulle dömas utifrån hur det klarade jobben. Inge frågar och vi har massarbetslöshet och var t fjärde ungdom står utan arbete.


         Vi vet att moderaterna inte vill kännas vid det här kring utanförskap med att man tar bort det från sin hemsida. Vidare vet vi att regeringen vill byta beräkningsgrund för barnfattigdomen då den ökning som sket inte är till gagn för dem. Även röster har höjts för att gå tillbaka till den gamla beräkningen av arbetslöshet som vi fick så mycket skit för för fyra år sedan.

         För mig är det inget annat än att den solklara valsegern som de fyra borgerliga partierna hade tagit ut för ett par veckor sedan. Nu kör man igång hela cirkusen för att dölja sina misslyckanden.

Media: Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen, SvD, DN, DN2, Ab, Ex.
Bloggat Johan U och Johan W skriver kring dessa teman.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,