20100915

En RödGrön utfrågning del 1

Idag är det utfrågning av de RödGröna. Vi ser ett gäng som är taggat men ser säkra ut.


      Första frågan handlar om skolan och vi ser på en skillnad så där direkt. Det är om alla ska kunna få möjligheter att ta sig vidare och inte bli inlåsta. Mona Sahlin säger det tydligt -Nä dörren är stängd och guldbiljetten är slut. Det vill vi inte vara med om. Vi ställer krav på våra unga men vi lämnar inte dem därhän. Vi måste ge våra unga en chans. Se på mig som lämnade grundskolan med 1,8 i betyg. Med andra ord så var jag bränd och skulle med dagens skolpolitik vara bränd för all framtid.

      De visar på att industrin inte bara är praktik utan att många av de förr enkla jobben nu kräver mer teoretiska kunskaper. Det handlar om vilket samhälle vi vill ha. Vi vet att elektrikern inte klarar sitt jobb utan matematik på en relativt hög nivå. Ett samhälle som bygger på de som är med och de som ställs utanför. en industri som vi bygger med kunskap och kompetens eller med dåliga låglönejobb

        Tycker Lars Ohly är klar vid den numera traditionella Burka frågan. Varför ställer man inte frågan om hur många som mött problemet. Sedan så finns det redan idag verktyg för skolorna att klara de problem som kan dyka upp. Mona Sahlin lyfter frågan om Sverigedemokraterna med att visa på att de är ett högerparti som är emot arbetarnas rättigheter. Vi vet att rasismen växer samtidigt som klyftor växer. En politik som bekämpar klyftor bekämpar också rasismen.

        När frågan om jobben kommer så blir ett en fråga om vad vi har gentemot de mindre företagen. Det är minskad arbetsgivaravgift och borttagen arbetsgivaravgift för att anställa arbetslösa unga. Sedan en fond för att få fram kapital. Det är ett förslag som behövs för landsbygden. Jag ser hur företagen i Vimmerby med omnejd har problem att få fram kapital. Idag styrs kapitaltillförsel mångt och mycket från Stockholm som inte känner till de lokala förhållanden. När det gäller

        Den första timmen avslutas med en massa tjat om en skatt som kommer åläggas den rikaste procenten i landet. Det är märkligt hur stort allmän intresset är för denna grupp.

Media: SvD, Ab, Ex.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,