20101025

Och så en RödGrön budget och sen

Idag så presenteras denna mandatsperiods första RödGröna budget. Men om det blir fler får så klokt framtiden utvisa. Inte för att det inte funkat men tre partier behöver se över sig själva för att kunna växa i relationen.

        Jag tror att vi kommer få se ett RödGrönt alternativ till valet 2014 men att det inte beror på de RödGröna om det inte blir så. Klarar de fyra borgerliga partierna att gå enat till val en tredje gång? Det är en fråga som väresse än om de tre RödGröna kommer göra ett bra samarbete om de vill 2014.


        Det som är att hoppas på efter att vi idag lämnat vår RödGröna budget (bättre om de varit ett majoritetsförslag) är att vi som parti verkligen tar den tid som vi behöver för att göra hemläxan. Vill bestämt hävda att vi inte gjorde det efter förlusten 2006. Vi gick in i valet 2010 med tron att vi gjorde och hade rätt medan det var de andras fel. Gör vi samma visa nu kan vi redan nu lägga ner framtida valsegrar för socialdemokraterna och då troligen även de RödGröna. Så vårt ansvar sträcker sig längre än vårt eget parti. Det sträcker sig över hela landet och dess befolkning.

Media: Ex, SvD, SvD2.
Bloggat: Peter Andersson och Johan Westerholm på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,