Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20101025

Och så en RödGrön budget och sen

Idag så presenteras denna mandatsperiods första RödGröna budget. Men om det blir fler får så klokt framtiden utvisa. Inte för att det inte funkat men tre partier behöver se över sig själva för att kunna växa i relationen.

        Jag tror att vi kommer få se ett RödGrönt alternativ till valet 2014 men att det inte beror på de RödGröna om det inte blir så. Klarar de fyra borgerliga partierna att gå enat till val en tredje gång? Det är en fråga som väresse än om de tre RödGröna kommer göra ett bra samarbete om de vill 2014.


        Det som är att hoppas på efter att vi idag lämnat vår RödGröna budget (bättre om de varit ett majoritetsförslag) är att vi som parti verkligen tar den tid som vi behöver för att göra hemläxan. Vill bestämt hävda att vi inte gjorde det efter förlusten 2006. Vi gick in i valet 2010 med tron att vi gjorde och hade rätt medan det var de andras fel. Gör vi samma visa nu kan vi redan nu lägga ner framtida valsegrar för socialdemokraterna och då troligen även de RödGröna. Så vårt ansvar sträcker sig längre än vårt eget parti. Det sträcker sig över hela landet och dess befolkning.

Media: Ex, SvD, SvD2.
Bloggat: Peter Andersson och Johan Westerholm på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus