20101011

Omöjligt försvar

Idag kan man se hur det görs ett tappert försök att försvara en av vår tids mest misslyckade reformer. I alla fall om man vill få folk trygga och friska. Men vill man ha utrymme till att sänka skatten till oss friska så fungerar den bra...

          Läser hur man på DN gör tappra försök att komma tillrätta med de brister de upplever med sjukförsäkringsreformen. Ska noteras väl att det inte handlar om innehållet utan mer hur det har och ska paketeras. Det handlar om att svänga med orden, att byta lokaler. DN skriver
Regeringens försök att introducera begreppet ”omförsäkrade” mot mediernas ”utförsäkrade” har inte rönt någon framgång.
       Inte tal om att de hamnar på kommunernas socialkontor.  Vidare så kan man läsa
Kanske skulle övergången inte bli lika laddad om man flyttade över den individuella arbetslivsintroduktionen till Försäkringskassans lokaler.
       Åter så är det en bra reform men det behövs lite kosmetika för att klara alla de gigantiska skönhetsfläckarna som finns.

       Jag kan se en linje här. Det är Ekokammaren som nu varvar upp för att under den kommande perioden spetsa sig än mer. Det ger en föraning om vilka beslut som komma skall. Det kommer inte vara av den arten som gynnar de svagaste i samhället. Vidare så kan vi se det med tillsättandet av en propagandaminister som ska se till att allt paketeras väl. Om Sverige var kallt innan så kommer det inte blir bättre nu.

Media: DN
På ämnet: Peter Andersson och Tord Oscarsson.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,