20101005

Kortversionen av regeringsförklaringen Som förra perioden...

Så har riksdagen öppnat och Fredrik UPA Reinfeldt har presenterat vad han vill. Jag Skrev om en del frågor i en tidigare postning. Fick jag några svar?

          Stormen har bedarrat... Ja det är en hyllning som få kan bräcka. Att säga att allt är så bra fast det är en gigantisk arbetslöshet. Ja en lång hyllning till de arbete som regeringen gjort under förra mandatperioden. Inte en tum av självkritik. Åter så är det Fredrik UPA Reinfeldt som vi hör. Det är inte trovärdigt med en regering som inte har gjort något fel. Som inte ser att folk far illa av de förda politiken.


           Alla reformer ska prövas gentemot om det finns budgetutrymme, men det är inte lika tydligt på punkten fortsatta skattesänkningar. Det man kan notera är synvillan verkar finnas...

         Kan konstatera att det inte direkt är nått nytt utan ett tal om allt möjligt. Klassikt borgerligt tal. Det känns som om alla fått lite utan att det ändå är något nytt. Det finns inga nya idéer utan är mest gammal skåpmat.

         Det blir lite mer till kommuner och landsting och allt ska bli bättre men hur? De äldre lyfter han men det handlar mest om valfrihet. Visst ska den orättvisa pensionärsskatten sänkas men det finns ingen tydlighet ä när den ska vara avskaffad.

         Man kan konstatera att det var ett lååångt tal som statsministern hade men inte för att de gjorde innehållet mer fylligt. Det man kan notera är att han kunde formulerat sig kort med orden. Vi gör ungefär som förra perioden. För den som vill läsa hela finns den här men se till att lång tid till övers...

     Men dagens snackis kommer nog blir Sverigedemokraternas uppförande...

Media: Ab, Ex,SvD, DN.
Bloggat: Mats Engström och Kent Persson och Alliansfritt om skillnader mot 2006 och S-buzz och Johan Westerholm och Victor Tullgren och Anna och  Peter J sitt Röda Berg
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.Glöm inte NetRoots valananlys!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,