20101001

Talmans striden är inte över.

Noterar att Socialdemokraterna nominerar Kent Härstedt till ny talman för Sveriges riksdag. Socialdemokraterna presenterade idag honom som ny talman. Om han inte väljs så nomineras Susanne Eberstein.

         Detta visar på att de RödGröna med Socialdemokraterna i spetsen inte kommer lyda Maud Olofsson och lägga ner sina röster under fyra är. Det kommer i riksdagen finnas två förslag och då är det upp till majoriteten att skaffa majoritet för sina förslag. Nu är det dags för regeringen att bekänna färg. De har tagit ansvareet och det är dags att de visar ansvar.

          Många röster från högern höjs för att det är de RödGröna som ska ta ansvar men jag menar tydligt at så inte är fallet. Vi förlorade valet och det beklagar jag jag, men det ger oss också möjligheten att vara just opposition och jaga regeringen och dess förslag. Vi har också en skyldighet att visa vad vi vill så att väljarna i god tid innan valet kan se vad som bjuds. Regeringen har sedan möjligheter att söka kompromisser med de partier som inte finns med i regeringsunderlaget.

        Nu väntar vi på näst tur och jag gissar på kommentarer i media och på bloggar att allt är vårt fel. Allt annat från ekokammaren vore förvånande. Det man möjligen kan grubbla över är hur frågan hanterats inom partiet genom att Björn von Sydow tackade nej i media och nu kommer ett nytt namn...

Media: Ab, SvD, SvD2, SvD3, EX, DN, SR, SVT.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.Glöm inte NetRoots valananlys!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,