Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20101109

Den smala vägen är vinglig

Är vi ett parti utan styrelse? Ja om vi ska tolka media och vår partistyrelse så verkar det inte bättre.  Det är inte bra. Det göra att vi får ännu en handlingsförlamning. Något vi inte behöver nu. Vi måste gå den smala vägen den är vinglig men leder rätt.

       Jag tror att med två valförluster så kommer det behövas byta persongalleri. Men som jag tidigare skrivit så får det inte ske utan att det finns en genomtänkt ide om vad vi vill och hur vi ska organisera oss. Då kan vi se vilka typer av ledare som vi som rörelse behöver. Att i affekt bara byta ut kan kosta mer än det smakar. Sedan för att alla ställer sina platser till förfogande innebär inte heller att partiet orkar fatta beslutet att göra de byten som kan vara nödvändiga för att gå vidare.

        Att SSU skriker på avgång och in med ungdomen är som det ska vara men frågan är vad som sker när partistyrelseledamöter gör det. Kommer det att avgå och ställa sina platser till förfogande eller är det skrammel med tomma grytor? Men åter så får det inte bli några populistiska skrik på avgångar. Det finns ett ansvar att lämna över den process som förhoppningsvis har sats igång med att förändra partiet i politik och organisation. Vi måste nu klara av att samtidigt som vi utvecklar oss och våra idéer så ska vi driva en oppositionspolitik. Vi kan inte lämna walk-over på allt.

Media: SVT, STV2, Ex,
Bloggat: Johan Westerholm och Peter Johansson på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus