20101110

Må de övervinna trögheten

"Bilden av partiet som en trögrörlig och konservativ maktelit som inte förstår den moderna människan är kanske vår värsta fiende och vi måste se den och utmana den för att kunna förändra den".
Så skriver Ardalan Shekarabi, Anna Johansson i dagens DN och jag blir glad för det inger hopp om partiet. Men det är viktigt att det inte bara är en bild som ska förändras utan det är det som sker bakom bilden, kulturen som måste ändras. 

         Det är bra med den ingång de har att vi också måste se hur samhället ser ut idag och att de inte handlar om de senaste valrörelsen utan en längre tidsepok. Vidare att det blir ett avstamp för valet 2014 och 2018. Men handlar det om att vinna val eller är det att forma ett alternativ för framtiden. För mig är det de senare som jag ser är av vikt. Om vi får en alltför kraftig syn på att vinna val så kan vi kasta in handduken. Vår storhet var när vi kunde formulera en berättelse på framtiden tagen ur folks vardag. 
I det arbete som vi nu med – faktiskt – stor glädje ska ta oss an, behöver vi många olika perspektiv och inspel. Vi kommer inte att ha alla svaren själva utan välkomnar varmt alla intresserade, inom och utanför partiet, att delta i vår process.

           Med ansatsen känns bra om de nu, skriver jag lite bittert, orkar göra de viktiga förändringar som är nödvändiga. Men liket lever och det hurrar vi idag... Men att börja med att kasta skit på personer vinner vi inget på. Partiets problem är större och äldre än vissa personer i ledningen. Och som jag skrev i går så löser inte massavgångar.

Media: DN. SvD, SvD2, Ab, Ab2.
Bloggar: Peter Andersson och Johan Westerholm och Peter Johansson och  Thomas Böhlmark och Tokmoderaten på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,