20101101

En kommentar från baksätet

På resan till Kalmar så hör radion igenom det spänstiga samtalet och nyheten att Vänsterpartiet hoppar av samtalen kring Afghanistan.  Frågan som ställs är var finns vårt parti och vad tycker vi.

      Det blir ett bra samtal som landar i att det inte finns en linje från vårat parti. Varför ska vi lämna landets gränser och om vi ska göra det vem bestämmer det och vilka ska vi skicka? Åter så pekar det på en vilsenheten inom oss. När det sedan gäller sakfrågan så upplevs Vänsterpartiet som rakare och tydligare, oavsett ståndpunkt i aktuella frågan.

       Socialdemokraterna behöver både upplysa och samtala om den nya värld som finns. Jag hoppas att detta får ett stort utrymme i den utformning av politikens som ska ske i socialdemokraterna. Utrikespolitiken spänner även vid försvarspolitiken och då sysselsättnings- och näringspolitiken. Ska inte glömmas  den forsknings- och teknik utveckling.


        På den konkreta sakfrågan så passar jag till Johan Westerholm och Peter Johansson som har två  positioner i frågan som de ger bra argument för.

Media: Ab, Ab2, Ab3, SvD, Ex, DN.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,