Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110129

Centern överger landsbygden säger Centern

I dagens Vimmerby tidning kan man läsa hur det centerpartistiske kommunalrådet i Eksjö kritiserar staten och med andra ord regeringen där Centern befinner sig.

        Det mullrar från centerleden ute i landet kring att staten med dess bolag och verk centraliserar verksamheten. Åter så kopplas staten till socialdemokraterna så att deras kritik egentligen är riktad mot deras eget parti med ledning reflekterar de inte över. Det man idag kan läsa i tidningen är att staten ger en bild av att det inte finns kompetens ute på landsbygden och det gör att Centern hjälper Anna Kindberg Batra att få olja på sina vågor kring att "Stockholmare är smartare än lantisar". Centern pekar på hur de växer i Stockholm men tappar ute i riket. I Vimmerby är centern bara en smula av vad de var i sina glansdagar. Så från centralt håll till lokalnivå springer de steget efter moderaterna och gläfser lite kring oppositionen.

        För mig är bilden tydlig hur Stureplanscentern tagit över ägandet av verkligheten i Centern. De kommunalråd ute i landet som slåss mot skyhög arbetslöshet och utanförskap ser hur staten, med regeringens regleringsbrev i ryggen, vänder landsbygden ändan till. Inte ges det möjligheter till att hålla sysselsättningen uppe med hjälp av staten.

       Vill sedan ge er lite lästips på hur man på kommunalnivå tar frågan kring sysselsättningen. Läs Peter Johansson och Roger Jönsson för att på lite mer på bena.

Media: Ab, Ab2, Ex, SvD,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
blog comments powered by Disqus