20110126

Talet som gav...

Det finns en oro i omvärlden som mycket väl kan slå mot Sverige. Men frågan är om den moderatstyrda regeringen tar någon notis om det eller bara kör på?

       Inatt så har USAs president Barack Obama hållit sitt tal till nationen och en fråga var övergripande, jobben. Det finns idag en skyhög arbetslöshet som USA måste komma tillrätta med. Det fanns inga tydliga svar på hur inatt men jämförelsen med kapprustningen om att erövra rymden var talande. Barack Obama lyfte att något liknande måste till nu. Det är sant och så även i Sverige behöver vi få till ett lyft som kan ge nya jobb och och framtidstro

        Vidare så vet vi de siffror som kom från England som inte var till en fördel för oss. Som ni vet är England en av våra stora exportmarknader. Så det som sker i omvärlden kommer i hög grad att påverka oss i Sverige och Vimmerby.

        Idag så ska vi börjar budget arbetet för 2012 och frågan är vilka förutsättningar som vi idag i slutet på januari har. Vi vet knappt hur den egna verksamheten kommer se ut i december och än mindre vad omvärlden har att erbjuda. Så det blev en kort postning i dag och jag ber att få återkomma.

Media: Ab, E24, Ex, DN, SvD.
Bloggat: Johan Westerholm och Roger Jönsson på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,