20110202

Dagens Egypten, en utveckling som oroar.

En utveckling som vi inte önskar verkar ta form i Egypten. Det ryktas via sociala medier att den sittande ledningen kan ha ett finger med i utvecklingen med en rykande mobb som drar fram.

       Talet igår från Mubarak släckte inga bränder utan möjligen tände nya. Kan se en smart logik med att sitta kvar tills val så man kan förbereda samhället för demokratiska val. Men rent känslomässigt så var och är det kört. Där handlar det om en snabb synlig förändring. Men vi vet att det ofta kan föda en ny ledare av den gamla stammen.

        Men den utveckling som just nu pågår med öppna kravaller mellan grupper är inte bra och kan leda till att bilden vänds. Att de sympatisörer som iag verkat fredligt kring den demokratiseringsprocess skräms undan och andra krafter tar över. Frågan är om den sittande regimen ligger bakom detta? Mig veterligen så är de de enda vinnarna på en våldsam utveckling med medborgare mot varandra. Ni vet ”att härska genom splittring” Är det så att Mubarak spelar upp spåret att vara den enda garanten för säkerhet. Vi följer utvecklingen.

Media: Ab, Ex, Ex2, SvD, DN.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,