20110222

Men är inte kocken viktig?

Efter morgonens postning så samtalade jag med Johan Westerholm kring den och hans postning. En fråga som då kom upp var frågan kring den framtida ledaren för Socialdemokraterna kopplat till politiken. Det är de som menar att frågan inte är intressant utan att politiken fastställs av den stora massan och ledaren bara har att följa.

       Jag vill inte göra det så enkelt och väljer i dessa TV-kockars tider göra en parallell med köket som referens. Vi står i köket med en fantastisk hälleflundra och in kommer en kock som klarar att tillaga och bränna en fläskkotlett som duger till en tokig moderat från Sundbyberg, men inte resten av världen. Så det hjälper inte att vi har en uppsjö av ingredienser om inte kocken klarar av att laga e måltid som mättar folket och dessutom ger dem en upplevelse som de kan dela med sig av. Därav spelar det inte någon roll vilka ingredienser som vi lastar i i köket i all vår godo om inte kocken delar vår syn på hur de ska tillagas eller om han/hon ens känner till dem.

       Med det så kommer jag fortsätta att avkräva alla  som kandiderar hur de vill tillaga de socialdemokratiska grundingredienserna i form av vår ideologi och känner de till den? Hur ser rätten skolan ut och med följande rätt kring arbete. Kan de servera en smaskig frukost baserad på på våra idéer kring välfärden. Att köpa en kock som kam le i rutan men inte vet hur man knäcker ett ägg eller filear en fisk duger inte att leda mitt kök.

Media: Ab, AB2, Politikerkollen AB, DN, SvD, SvD
Bloggat: Martin Moberg på ämnet. Sandro Wennberg skrier på Makthavare om partiledarfrågan.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,