20110308

Även de gamla ryter till fem i tolv

Noterat: Idag kan vi se hur nu fler medlemmar tar ton kring processen och nu är det inte bara unga, nya medlemmar som nu ser en process som barkar vart hän. Och vad säger stadgarna?...

        Idag fick jag höra att handlingarna till kongressen måste vara ute till de valda kongressombuden minst två veckor före kongressen. Om detta stämmer har valberedningen inte så lång tid på sig. Men de finns de som är bättre på att grotta ner sig i stadgarna om det visar sig att de stämmer.

        Men det som tände mina fingrar var att jag ibland känt mig, inte ensam, men som en av fåtal som drivit en linje kring öppenhet. Men nu kan vi idag ta del av att det är fler som inte tolererar processen och uttrycken är inte milda. Jag riktar fortfarande blicken och ansvaret på Berit Andnor. Hon är formel ägare av processen och den som har möjligheter att göra annorlunda. Har hon blivit fastlåst så är de det hon ska säga så blicken kan riktas mot någon annan. Så länge tystnaden råder är hon ansvarig.

          För att lyfta ett par citat så börjar jag med Stig Malm - Det är ett rent spektakel som är ovärdigt ett socialdemokratiskt parti att behandla folk på det här sättet. Vi är valda för att gå dit och välja en partiledare, inte för att gå dit i stalinistisk anda och rösta på det vi blivit tillsagda, säger han till TT. Vidare så säger skilda kongressombud -Riksdagsledamoten Kent Härstedt är också ett av de valda ombuden till kongressen som är öppet kritisk.
På Facebook skriver han att han är stolt och tacksam för att han blivit vald till ombud men fortsätter:
"Frågan är bara - vad det är kongressen skall ta ställning till? Jag är djupt skeptisk till den process som nu äger rum för att vaska fram ny s-ledare. S måste starta en förnyelseprocess som också måste ombegripa valprocesser och partiets inre kultur!"
Ett kongressombud med lång erfarenhet är tidigare ministern och Skansenchefen Anna-Greta Leijon.
- Det här känns inte kul, säger hon.

        Ja och antalet namn kommer och går. Medlemmarna undrar, ombuden undrar och våra väljare undrar om det är ett parti att rösta på... Skadan är stor och tiden till att vi kan börja forma en politik för framtiden drar allt mer ut på tiden. Tiden som vi kan koncentrera oss på att jaga den sittande regeringen minskar. Tiden springer ifrån oss likt förtroendet.

Media: Ab, Ab2, SvD, Ex, DN.
Bloggat: Kent Persson och Dackefejden på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant?  Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,