20110331

"Gammal skåpmat"

Så här när dagen närmar sig sitt slut kan jag inte låta bli att dra på munnen. Att "gammal skåpmat" får så mycket spaltmeter. Det visar sig att när jag sätter mig vid datorn och går igenom dagens media flöde så har nästan varje "expert" uttalat sig kring Håkan Juholt och Tommy Waidelich debattartikel.

      Inget nytt, gammal skåpmat är epitet som råder i media blandat med vänstersväng, ingen sväng  och höger sväng. Detta ser jag som ett bra betyg på morgonens debattartikel. Det verkar vara få som har några konkreta synpunkter på själva sakfrågorna utan att de förhåller sig tunt om de mesta. Jag har redan i ett tidigare inlägg förhållit mig till själva artikeln och var i grunden riktigt nöjd med den. Vill bara göra ett medskick till alla som skriker vänstersväng och starkare offentlig sektor. Det skrek Vänsterpartiet och höll på att ramla ur riksdagen. Så de argumenten håller inte. Vi måste analysera samhället och dess invånare. Se hur samhället ser ut och vilka värderingar som väljarna bär på. Inte så vi ska köpa dem utan hur vi ska nå dem med våra värderingar. Finna politiken som jämnar ut samhället utan att skrämma stora grupper. För visst kan vi bara dra samma gamla 78-varvare men problemet är att de inte passar in i CD-spelaren.

       Frågan är om vi orkar med den uppgift som Juholt talade om på kongressen och i efterkommande Youtube hälsning. Nystart kommer göra ont och kräva uppoffringar och offer. Det kommer inte vara en gratis resa med arbetskraft som bara sitter stil i båten. Den får vi slänga överbord. Alla har chansen att vara med men då krävs arbete och handling.

Media: DN, DN2, DN3, DN4, SvD, Ex, Ab, SVT.
Bloggat: Johan Westerholm / Peter Andersson / Kulturbloggen / Alltid rött alltid rätt / krassman / Tokmoderaten / Joakim Jonsson / Robert Noord / Stefans konspirationer / Thomas Böhlmark / Björn Andersson / Kilden & Åsman /
Monica Green / Fredrik Axelsson / Martin Moberg /
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,